onsdag den 4. januar 2017

James Bond 25-20

I juni 2016 satte jeg mig for at se alle James Bond film, hvorfor? Fordi jeg ikke havde set dem. Jeg valgte at se 4 film pr. måned, og ville så derfor blive færdig den efterfølgende december. De 2 "falske" James Bond film så jeg også, da de jo i realiteten er James Bond film, bare ikke officielt.
Det var en lang rejse, og jeg var ved at gå ud af mit gode skind et par gange, ser du, jeg er nemlig ikke den store fan af James Bond. Hermed præsenterer jeg:


                                    JAMES BOND TOP 25-20
                                      Af en dumdristig filmelsker 


                                          25. DR. NO (1962)


Nogle film ælder med ynde, andre gør ikke. Dette er desværre tilfældet med den første James Bond film, der skønt et par legendariske scener, er en meget langsom og kedelig sag. En film der var i topform i '62, men det er også næsten 60 år siden.

                                            24. OCTOPUSSY (1983)


Filmen virker irriterende usammenhængende, og ret sløset instrueret, uden hjerte eller sjæl. Især en scene hvor James Bond skal flygte fra nogle sigøjnere i Indien (selvom er ikke er sigøjnere i Indien, men de ligner dælme sigøjnere) igennem junglen er forfærdelig. Han svinger sig endda i lianer mens han råber som Tarzan, undskyld hvad? Hvor er stilen? Respekten?.. Det går helt galt. Jeg vil slutte med en replik fra filmen: "Really? Sexual discrimination. I'll definitely have to pay it a visit." Sådan James, real classy.

                                      23. DIE ANOTHER DAY (2002)


For det første er det nok den dårligste introsang nogensinde, sunget uden den mindste respekt af Madonna igennem et autotune-helvede! Og så er hun endda med i filmen! Hvorfor er Madonna med i filmen!?
Så er der også problematikken med CGI. Dette er den første James Bond-film der virkelig satsede på CGI, og det giver i den grad bagslag. Ikke fordi det nødvendigvis er en dårlig idé, mere fordi at filmen er fra 2002... Der er især en scene hvor James Bond skater på en bølge igennem et ishav, og det ser helt underligt ud. Ikke en god måde at sige farvel til Pierce Brosnan på.

                             22. FROM RUSSIA WITH LOVE (1963)


Den første film hvor der bliver sat fokus på opfindsomme gadgets, men også den film hvor James Bond behandler kvinder dårligst. Faktisk så dårligt, at man har det lidt svært ved at se det sjove i det. Tiderne er skiftet, og det går desværre ud over den gode Hr. Bond.

                                      21. CASINO ROYALE (1967)


Den første "falske" James Bond film fra 1967. Jeg vidste ikke det var en komedie, men det fandt jeg meget hurtigt ud af. Jøsses, den var mærkelig. Filmen er blevet legendarisk for dens problematiske produktion; hoved-skuespillere der bliver fyret, instruktører der bliver fyret, skuespillere der er så meget uvenner, at deres scener sammen skal tages separat, alt for mange der vil have en finger med i manuskriptet, forsinkelser etc. Det hele er gået galt med den her film, og det kan man virkelig godt se har haft betydning på det færdige produkt! Filmen giver overhovedet ingen mening… overhovedet! Især slutscenen er den største hjerneblødning jeg har set på film. Det kan der jo også være noget underholdende over, så helt ned i bunden røg den altså ikke.

                             20. NEVER SAY NEVER AGAIN (1983)


Den sidste "falske" James Bond film der blev lavet, og den uigenkaldeligt sidste med Sean Connery i rollen. Det er desværre en langsommelig sag, hvor det er svært at holde fokus. Nåja, i det mindste kan man se på Rowan Atkinson i en af hans første filmroller, en scene hvor Sean Connery skyder en kvinde med en kuglepind hvorefter hun eksploderer, og en scene hvor han smider sit eget tis i hovedet på en skurk hvorefter han dør, så kender vi den gode gamle!
                                  


Så er bundfaldet ude af vejen, næste gang bliver det fra 19-15!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar