mandag den 26. juni 2017

Beordringer fra sidelinjen #3: A Cure for Wellness - beordret af Katharina Margaretha Ahlström


Gore Verbinski er en instruktør der tit bliver glemt i mængden af gode instruktører. Han er et navn man forbinder mest med Pirates of the Caribbean - det var ham der instruerede de tre første film i serien. Et hurtigt glug på hans CV beviser da også, at han ikke er den mest producerende instruktør man kan finde, men de film han laver, bliver altid godt modtaget. Undtagen The Lone Ranger fra 2013, som ufortjent blev haglet ned fra alle sider af. Nu er det så Gore Verbinskis nyeste film der står på spil, A Cure for Wellness.


   To film i En

A Cure for Wellness er en sjov oplevelse. Det er en film der lider af "to-film-i-en"-syndromet, eller hvad man vil kalde det. Det er følelsen af at se to forskellige film, selvom man kun ser en. Altså en film der slutter i en helt andet stil end den den startede i. Det kan sagtens være en god ting, da det kan føles som en meget unik oplevelse når det lykkes. Get Out f.eks., som jeg også har anmeldt her på bloggen, er en af disse film. Det lykkes også fint for A Cure for Wellness, som starter koldt og sterilt ud i den Amerikanske forretningsverden, til at slutte blodigt og eventyrligt i en kælder i Schweiz. Den tager simpelthen et genreskift fra realistisk drama, til horror/fantasty. Modigt, men er det for modigt? - Nej, fordi Gore Verbinski formår at koble de to verdener sammen på meget smuk vis. Filmen skifter ikke bare med det samme over i fantasy genren, men fader lige så langsomt over, og bliver til sidst en fuldt ud fantasy-film. Man opdager det næsten ikke, og det er mesterligt gjort.

Mia Goth i rollen som Hannah og Jason Isaach i rollen som Volmer

Dane DeHaan i rollen som Lockhart.
Dane DeHaan, som spiller hovedrollen, spiller helt fantastisk. Han er perfekt castet som den kyniske forretningsmand, der mangler selv de mest basale følelser. Jason Isaacs klarer den også fint som filmens skurk, han har jo også haft en del træning i skurkerollen som Lucius Malfoy i Harry Potter-filmene. Til sidst skal lige nævnes Mia Goth, som også gør et indtryk som den uskyldige Hannah, og som også tager prisen for fedeste navn. Mia Goth... fedt!
A Cure for Wellness er en syret, unik, mørk, kold og meget flot filmet mysterie fantasy/thriller-film. Den er til tider ret klam, især en scene hvor hovedpersonen får boret en fortand ud er kvalmende, men det kommer aldrig til at føles "Saw-agtigt", for der er en dybere mening med det hele. Historien er meget underlig, og kan være for underlig for nogle, men hvis man holder sit sind åbent, så er A Cure for Wellness en rigtig fed helaftensfilm når man savner noget unikt til at krydre den fugtige sommernat.

2 kommentarer:

  1. Lækker hurtig lille anmeldelse. Du har skrevet nogle stærkere indlæg tidligere, men synes at din observation af genreskiftet er rigtig fedt. Det vækker helt sikkert interesse for filmen :)

    SvarSlet
  2. Jeg er heller ikke tilfreds, men nu udgav jeg den bare så jeg kunne komme videre i teksten, hehe. Fed film dog!

    SvarSlet